wtorek, 3 maja 2011

Każdy może gotować - Jamie Oliver



Na imieniny dostałem od małżonki książkę telewizyjnej osobowości kuchennej Jamiego Olivera pod tytułem „Każdy może gotować”. Wydawnictwo to kompleksowo podchodzi do zagadnienia książki kucharskiej i poza fantastycznymi przepisami są tam porady jakie akcesoria przydałby się w kuchni i co warto mieć permanentnie zarówno w spiżarni jak zamrażarce. Przepisy zawarte w tej książce są podzielone tematycznie na zupy, potrawy z mięsa, azjatyckie, curry itd. co ułatwia wyszukanie odpowiedniego dania do przygotowania. Nie jest to moja pierwsza przygoda z gotowaniem (mógłbym nawet zaliczyć to zajęcie do mojego hobby), a książka zdaje się jest zaadresowana do początkujących i reklamuje się, że każdy nauczy się gotować w 24h. Jest to bardzo miła inspiracja do codziennego gotowania. Razem z Hedonistką przetestowaliśmy już kurczaka Korma, przepyszny sernik z polewą malinową i Hamburgery z pięknej wołowiny bez grama tłuszczu. Nasze „prace” możecie podziwiać na zdjęciach. Miłe jest to, że gotowe dania wyglądają jak w książce. Polecam wszystkim, którzy chcą zacząć swoją przygodę z gotowaniem, jak i zaprawionym w bojach.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz